Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2018 | 2018 vizualizari

 

Un deliciu, un rasfat dulce!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 100 g branza de vaci
  • 100 g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Crema:

  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 g lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • + capsuni pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni:

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie.


Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se toarna compozitia. Se niveleaza si se coc la 160 de grade C, pentru 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot apoi din cuptor si se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc cu baza deasupra.


Pentru crema, se pune laptele la fiert. Separat se amesteca oul cu zaharul cu un tel, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna deasupra laptele fierbinte, putin cate putin. Se pune craticioara din nou pe foc mic si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se pune vanlia si coaja rasa de lamaie.


Se pune crema deasupra fiecarei tarte si se decoreaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.05.2018, 20:29

Mmmmm, asa as servi macar una!

RuxyRux 1

04.05.2018, 22:07

Arata minunat!

miki_a 1

05.05.2018, 05:32

ce răsfăț ! 🍓 🍓

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficat de pui prajit la tigaie
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

de RODIMUR 7

ieri la 22:08

Cornulete din albusuri

de oanapl 6

ieri la 21:59

Saratele cu sos pesto si cascaval

de oanapl 6

ieri la 21:20

Prajitura de post cu dovleac

de Lau 9

ieri la 21:12

Mancare de cartofi

de Bunica 7

ieri la 18:43

RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore