Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

de pity19 in Prajituri, 26 Apr 2014 | 2520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 7 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Blat 2 :
  • 7 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • estenta de rom
  • Crema de cocos :
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata menaj alba 100 gr
  • 100 gr unt\margarina
  • Crema de ciocolata :
  • o ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor :
  • glazura de ciocolata
  • bobite colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:

Blat :


Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Rasturnam galbenusurile peste albusuri si amestecam bine, adaugand putin cate putin faina, praful de copt si cacao.


Luam o tava tapetata cu hartie de copt turnam amestecul, intindem bine si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 minute la foc mic .


In acest mod continuam si cu blatul 2 , doar ca nu adaugam si cacao , punem doar esenta de rom .


Crema cu nuca de cocos :


Mixam bine frisca, adaugam untul sau margarina si ciocolata data pe razatoare.


Crema de ciocolata :


Ciocolata o topim pe baie de aburi si mixam impreuna cu frisca .


Glazura de ciocolata :


Punem plicul in apa calda si lasam pana devine lichida .


Scoatem blatul cu cacao din cuptor , lasam putin sa se raceasca si ungem bine cu crema de cocos ; Adaugam si blatul cu rom peste , ungem cu crema de ciocolata .


Decoram frumos cu glazura , adaugam si bobitele colorate .


Se poate orna si cu frisca la tub!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

27.04.2014, 11:00

Mmm ce prajitura delicioasa

pity19 1

27.04.2014, 12:07

Rocsi

Bya Ralu 1

28.04.2014, 10:06

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme de ciocolata