Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies

de elucubratiiculinare in Prajituri, 2 Feb 2014 | 1059 vizualizari

 

Aceste fursecuri au fost făcute special pentru Moș Crăciun, dar sigur vor merge și cu alte ocazii.
Pentru că am ales varianta eco - fără coloranți , nu prea au ieșit ele de roșul acela aprins, dar Moșul le-a apreciat foarte mult și le-a păpat pe toate în seara când a venit cu cadourile :)

 

INGREDIENTE

  • piure din 1 sfeclă roșie mare coaptă
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 1 lingură oțet
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 100 ml smântână lichidă
  • Cremă:
  • 100 g unt
  • 250 g cremă de brânză
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies:

Pregătim piureul de sfeclă roșie cu o zi înainte. Coacem sfecla înfășurată în folie de aluminiu în cuptorul încins la 200 grade C pentru 90 -100 minute sau până este coaptă bine. După ce se răcește, se curăță de coajă și se mixează bine cu un blender vertical. Pentru a-și păstra culoarea, se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și o lingură oțet de vin.


Încălzim cuptorul la 180 grade C. Tapetăm 2 tăvi cu hârtie pergament.


Cernem făina cu praful de copt și sarea într-un castron. În alt castron batem untul cu zahărul până obținem o cremă pufoasă. Adăugăm pe rând cele 2 ouă, piureul de sfeclă și jumătate din cantitatea de făină. Amestecăm bine după fiecare ingrediente adăugat. Turnăm ușor smântâna, apoi adăugăm restul de făină. Aluatul va fi gros și lipicios. Folosindu-ne de o lingură punem grămăjoare de aluat în tăvile tapetate cu hârtie pergament.


După cum se vede în poze, înainte de coacere, am avut un aluat de roșu intens, iar după coacere m-am cam supărat și nici nu am mai făcut poze :( Se coc pentru aprox. 15 minute și se lasă la răcit în tavă sau se scot dar nu se vor suprapune pentru a nu se lipi.


Pentru cremă batem bine untul - la temperatura camerei cu crema de brânză și esența de vanilie. Adăugăm treptat zahărul pudră și batem până la omogenizare. Crema se ține la rece până se umplu fursecurile.


Dacă nu le servesc imediat, se păstrează la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.02.2014, 11:36

Deliciosi

Pushaa 1

03.02.2014, 19:17

Cris2711 1

09.03.2014, 15:15

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08