Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea

de Ela68 in Prajituri, 9 Iul 2013 | 16175 vizualizari

 

Miha a fost sursa de inspiratie pentru aceasta prajitura. Am schimbat cate ceva pe ici pe colo si iata rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2,5 linguri unt topit
  • 3 linguri cacao
  • 8 gr praf de copt
  • Crema ganache:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • Crema de frisca cu lichior de cafea si snickers :
  • 200 ml frisca
  • 5 gr gelatina
  • 2 batoane Snickers (reteta era cu Mars, insa n-am fost atenta si am cumparat S.)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete ness dizolvate intr-o lingura de apa
  • Sirop :
  • 100 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 3 linguri lichior de cafea
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea:

Mai intai preparam siropul : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste. Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea.

Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam bine pana se omogenizaeaza. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava tapetata cu hartie de copt. 

Pentru obtinerea cremei ganache punem pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi frisca batuta rezultata din cele 50 ml de frisca ramase.

Pentru obtinerea cremei de frisca cu lichior de cafea procedam in felul urmator: punem gelatina 10 minute la hidratat in doua linguri de apa. Peste frisca batuta spuma se toarna in fir subtire gelatina pusa cateva secunde la cuptorul cu microunde. Adaugam zaharul pudra si cele doua pliculete de ness dizolvate in apa. Urmeaza lichiorul de cafea. Snickers-ul il tocam marunt si-l amestecam cu frisca.

Cand crema ganache s-a intarit, scoatem tava din frigider si asezam deasupra a doua foaie pe care o insiropam. Turnam peste ea crema de frisca si nivelam. Avand in vedere ca nu este foarte moale, lasam la frigider jumatate de ora, dupa care putem pune a treia foaie deasupra. O insiropam si pe aceasta si pregatim glazura. Punem pe foc ciocolata, untul si laptele si lasam pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu fiarba.O lasam la racorit si o turnam in strat uniform peste prajitura.

Se lasa peste noapte in frigider astfel incat cremele sa se intareasca. Desfacem inelul si portionam dupa preferinta. Am ornat cu felii subtiri de Snickers.  

TIPS-URI

1

dimensiunea formei 17x27 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

gaby_duceag 1

16.07.2013, 23:15

ela, scrie te rog cantitatea de zahar pentru blat

Geanina87 1

16.07.2013, 23:27

Wow!!! Cum arata

Ela68 1

17.07.2013, 08:35

multumesc Gaby, am trimis mail catre bucataras.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Silvia