Prajitura cu ciocolata si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 1544 vizualizari

 

Mai am eu vreo cateva combinatii reusite cu deserturi care contin ciocolata si portocala si toate imi plac, asa ca, m-am gandit sa fac si o prajitura destul de simpla care ar putea sta bine pe farfurie intr-o zi de sarbatoare. Astept sa incercati si voi prajitura aceasta si sa veniti cu pareri.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • sucul de la o portocala
  • aprox 100 ml apa
  • 2 lingurite zahar pudra (daca sucul e destul de dulce nu mai e nevoie de zahar)
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida neindulcita ( Pilos de la Lidl folosesc eu)
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra (55% cacao)
  • Crema de unt
  • 125 gr unt nesarat (82 % grasime)
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • Glazura
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si portocala:

Blat


Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt, mixam, adaugam uleiul si mixam din nou. Urmeaza coaja si sucul de portocala, mixam si la final incorporam faina folosind o spatula.


Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara (aprox 25/38 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute, oprim focul si mai lasam tava in cuptor 5 minute cu usa deschisa.


Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin blatul, il scoatem pe o plansa. Sau in cazul in care aveti o tava detasabila, indepartati inelul, rasturnati prajitura si indepartati foaia de copt, puneti o foaie de copt noua pe fundul tavii si puneti blatul inapoi.


Crema 1: amestecam intr-un vas rezistent la caldura, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam vasul la frigider pentru minim o ora. Scoatem din frigider in momentul in care dorim sa asamblam prajitura si mixam cu mixerul pana devine crema spumoasa.


Crema 2: mixam untul cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie pana se topeste zaharul si untul devine foarte cremos


Asamblare


Taiem blatul in doua si insiropam prima foaie cu o parte din siropul de portocala. Dupa ce s-a tras siropul in blat, ungem foaia cu crema de ciocolata si dam prajitura la frigider cateva minute sa sa intareasca putin crema de ciocolata pentru a intinde mai usor crema de unt.


Peste crema de ciocolata intindem crema de unt (o sa se mai amestece pe ici pe colo mai ales daca nu tinem la frigider destul timp sa se intareasca crema de ciocolata, dar nu e bai pt ca arata tare bine si asa).


Asezam a doua foaie de blat si o insiropam usor. Nu trebuie mult sirop pentru ca blatul e destul de pufos, doar cat sa prinda un gust mai puternic de portocala.


Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura obtinuta.


Deasupra razuim ciocolata si coaja de portocala.


Tinem prajitura la frigider minim 2 ore inainte de servire sau ideal pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

16.04.2015, 01:41

Combinatia imi place Mai ramane sa ma pregatesc ,,psihologic '' sa o prepar

Aletta 1

16.04.2015, 17:47

hmm.. ce gustos trebuie sa fie

Bya Ralu 1

16.04.2015, 18:21

ce buna e , la favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si mac