Prăjitură cu ciocolată şi vişine

de madi_marin in Prajituri, 26 Aug 2011 | 5796 vizualizari

 

O combinaţie care pe mine m-a cucerit definitiv....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahăr
  • 7 linguri cu făina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu vârf cu cacao
  • Cremă:
  • 250 g unt sau margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură cu cacao
  • Glazură:
  • 3 linguri cu zahăr pudră vanilat
  • 3 linguriţe cu cacao
  • 3 linguriţe cu ulei
  • apă fiartă
  • Sirop:
  • suc de vişine
  • Ornat:
  • vişine congelate sau din compot
  • ciocolată albă rasă mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu ciocolată şi vişine:

Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o tava 17/25 cm în care se toarnă compoziţia. Se coace cam 20-25 de minute. Se lasă la răcit.


Crema: se mixează untul cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă esenţa de rom şi se dă la rece.


Asamblare: blatul se taie in două pe lungime şi se însiropează cu sirop de vişine . Între ele se pune toată crema. Deasupra se toarnă in strat subţire glazura preparată din toate ingredientele( apă fiartă se pune suficientă ca să obţinem o cremă care să curgă.....cam 3-4 linguri). Se ornează cu vişine şi ciocolată rasă.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Siropul de vişine poate fi concentrat sau diluat cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu ciocolată şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

kukibella 1

26.11.2012, 19:40

perfecta

jolygina 1

23.12.2013, 15:37

Giana 1

13.07.2014, 00:23

Doar ce-am facut, nu puteam astepta pana maine mi-am pus repede o portie sa mananc. Foarte buna si usor de preparat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo