Prăjitură cu ciocolată şi vişine

de madi_marin in Prajituri, 26 Aug 2011 | 6169 vizualizari

 

O combinaţie care pe mine m-a cucerit definitiv....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahăr
  • 7 linguri cu făina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu vârf cu cacao
  • Cremă:
  • 250 g unt sau margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură cu cacao
  • Glazură:
  • 3 linguri cu zahăr pudră vanilat
  • 3 linguriţe cu cacao
  • 3 linguriţe cu ulei
  • apă fiartă
  • Sirop:
  • suc de vişine
  • Ornat:
  • vişine congelate sau din compot
  • ciocolată albă rasă mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu ciocolată şi vişine:

Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o tava 17/25 cm în care se toarnă compoziţia. Se coace cam 20-25 de minute. Se lasă la răcit.


Crema: se mixează untul cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă esenţa de rom şi se dă la rece.


Asamblare: blatul se taie in două pe lungime şi se însiropează cu sirop de vişine . Între ele se pune toată crema. Deasupra se toarnă in strat subţire glazura preparată din toate ingredientele( apă fiartă se pune suficientă ca să obţinem o cremă care să curgă.....cam 3-4 linguri). Se ornează cu vişine şi ciocolată rasă.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Siropul de vişine poate fi concentrat sau diluat cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu ciocolată şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

kukibella 1

26.11.2012, 19:40

perfecta

jolygina 1

23.12.2013, 15:37

Giana 1

13.07.2014, 00:23

Doar ce-am facut, nu puteam astepta pana maine mi-am pus repede o portie sa mananc. Foarte buna si usor de preparat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine