Sfintisori

de RuxyRux in Prajituri, 9 Mar 2012 | 7393 vizualizari

 

14 mucenici uriasi, aromati, parfumati, minunat insiropati.....ca in fiecare an...dar parca anul acesta au iesit mai buni ca niciodata...

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg faina
  • 4 oua
  • 500 gr zahar
  • 600 ml lapte caldut
  • 200 gr unt topit
  • un praf de sare
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala( de la 2- 3 portocale)
  • o lingurita extract de vanilie
  • o lingurita cardamon macinat
  • o lingurita turmeric( pentru o culoare minunata)
  • o lingurita esenta de  flori de portocal
  • o lingurita esenta de rom
  • 5 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Sirop:
  • 200 gr zahar brun
  • 150 gr miere( un borcanel mic) sau dupa gustul fiecaruia
  • 800 ml apa
  • 500 gr nuca( macinata)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori:

Cernem faina in vasul de framantat. Drojdia o vom lichefia impreuna cu o lingura de zahar si 100 ml lapte apoi o vom turna peste faina. Punem toate ingredientele in vas apoi turnam usor laptele si framantam aluatul in jur de 12 minute.


Rupem bucati de dimensiunea unei mingii de ping-pong si facem cate doua suluri pe care le impletim, apoi le rasucim in forma de opt.


Asezam sfintisorii in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si ii lasam pana isi dubleaza volumul la loc cald in bucatarie. I-am uns cu galbenusuri amestecate cu lapte.


Ii coacem la 180 grade pentru 25-30 de minute. Mi-au iesit doua tavi.


Intre timp pregatim siropul. Punem apa in ibric si incalzim usor , in ea topim zaharul si o dam deoparte de pe foc.


Adaugam mierea cand e calduta apa cu zahar( maxim 40 grade) si gustam, avand grija sa punem atat cat sa sa ne placa . Vom imparti siropul in doua, cate o parte pentru fiecare tava.


Scoatem sfintisorii din tava de cuptor si ii asezam intr-o tava mare( de email sau Jena). peste ei turnam sirop din belsug. Ii lasam bine sa se insiropeze, ii intoarcem pe ambele parti, ii scoatem si ii punem pe un platou pe care asezam nuca, mai presaram si deasupra dupa gust si dorinta. Procedam si cu cei din a doua tava la fel.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

scortisoara 1

06.03.2013, 16:47

mi-ai facut poftaa! arata minunat!

Bucatardinpasiune 1

06.03.2013, 18:48

Nu m-am incumetat pana acum sa-i prepar, dar inca nu-i timpul trecut!

Panacris 1

08.03.2013, 23:25

Super delicioși!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti