Prajitura cu cirese

de BuburuzaBubu in Prajituri, 4 Iun 2012 | 3739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt care a fost lasat cateva ore la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 600 gr cirese fara samburi
  • 150 gr Crème fraiche
  • 30 gr migdale fulgi
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Intr-un bol se amesteca untul,250 gr zahar,sare si zaharul vanialt pana se  incorporeaza bine zaharul.Pe rand adaugam 4 oua si amestecam bine cu un mixer dupa fiecare ou. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste crema de unt,adaugam laptele si mixam cca 4 min. Se pune hartie de copt intr-o tava (a mea a avut 39 x26 )si turnam aluatul pe care il intindem uniform. Se adauga ciresele.

Preparam o crema din Crème fraiche,50 gr zahar si restul de oua pe care o turnam peste cirese ,peste adaugam fulgi de migdale.

Punem tava in cuptorul preincalzit(180 C ) aproximativ 45 de minute.

Se lasa la racit pentru 30 de min dupa care poate fii servita cu frisca si decorata cu cirese.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Angelina_Elena 1

05.06.2012, 00:01

mega like!arata minunat!

diaconta 1

05.06.2012, 10:02

daca-i cu fructe e foarte buna

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:12

ce bine arataaaa!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu nuca si cirese