Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ciresele se curata de samburi si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici.
Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa acopere stratul de cirese.
Separat batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o turnam in strat egal peste ciresele din tava ( chiar daca acestea sunt fierbinti ). Lasam tava in cuptor pentru inca 25-30 minute.
Cand blatul e copt, scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam pe o alta tava, astfel incat stratul de cirese sa fie deasupra. Siropul lasat de cirese va insiropa astfel blatul prajiturii , obtinand o prajitura de cirese , partial insiropata.
Putem decora prajitura cu crema de vanilie , peste care presaram nuca macinata si ciocolata rasa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult