Prajitura cu cirese

de Ina in Prajituri, 9 Noi 2012 | 4888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un castron cu cirese
  • 6-7 linguri cu zahar
  • 100 g margarina/ unt
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare
  • Pentru ornat:
  • crema de vanilie
  • miez de nuca
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Ciresele se curata de samburi  si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici.

Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa acopere stratul de cirese. 

Separat batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o turnam in strat egal peste ciresele din tava  ( chiar daca acestea  sunt fierbinti ).  Lasam tava in cuptor pentru inca 25-30 minute. 

Cand blatul e copt, scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam pe o alta tava, astfel incat stratul de cirese sa fie deasupra. Siropul lasat de cirese va insiropa astfel blatul prajiturii , obtinand o prajitura de cirese , partial insiropata.

Putem decora prajitura cu crema de vanilie , peste care presaram nuca macinata si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Caciuli rusesti