Prajitura cu cirese si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 17 Iun 2015 | 14610 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache (multumesc mult pentru reteta) si m-a cucerit definitiv . Pozele spuneau totul, ma atrageau si imi spuneau: incearca-ma, incearca-ma :)))...Pozele mele poate nu o sa va zica chiar asa, dar va spun eu ca merita incercata prajitura. Se mananca in doi timp si trei miscari. O prietena de a mea nu mananca prajituri cu branza, dar din asta a mancat vreo 3 bucati si mi-a zis ca o fac sa isi schimbe gusturile. Deci, o incercati?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 100 gr ciocolata cu lapte
    • 140 gr unt
    • 3 oua
    • 60 gr zahar
    • 1 lingura plina cacao
    • 140-150 gr faina
    • 2 lingurite rase praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Pentru crema:
    • 300 gr crema de branza
    • 100 gr zahar
    • 3 oua mici
    • coaja rasa de lamaie
    • 200 gr cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si crema de branza:

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.

Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca. Puteti folosi ciocolata amaruie, dar in acest caz renuntati la cacao. Ouale le mixam spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta si amestecul de unt cu ciocolata. Le amestecam bine. Incorporam cacaoa cernuta, praful de copt, apoi faina, treptat, pe care o cernem inainte.

Crema: Intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul. Adaugam ouale, mixam usor, iar la final punem coaja rasa de lamaie. Ungem cu unt o tava de 22/26cm, o tapetam cu hartie de copt. Turnam putin mai mult de jumatate din compozitia de aluat, o nivelam cu o paleta. Peste, punem usor crema de branza, apoi ciresele una cate una. Restul de aluat il punem cu lingura, dar usor pentru a nu intra in crema de branza. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 35-40 de minute dureaza. Pentru orice eventualitate facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Portionam prajitura si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci