Prajitura cu cirese si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Iun 2013 | 2057 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ocazia implinirii a 8 ani de casnicie .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr cirese
  • CREMA:
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA :
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Blat:


Albusurile cu apa si praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt , se pune in tava (40 x30), se pun ciresele si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA


Frisca se bate.


GLAZURA:


Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se omogenizeaza pe abur, se lasa la racorit .


Asamblare:


Se pune blatul cu cirese, frisca batuta iar deasupra se pune glazura .


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si crema la rece din comert in loc de frisca .

2

In loc de glazura facuta , putem cumpara glazura din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Alexandra Elena 1

27.06.2013, 12:06

Dea_Dea 1

27.06.2013, 14:16

Multumim la fel dragii mei !!

merisor 1

27.06.2013, 14:42

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese