Prajitura cu cirese si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Iun 2013 | 2620 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ocazia implinirii a 8 ani de casnicie .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr cirese
  • CREMA:
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA :
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Blat:

Albusurile cu apa si praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt , se pune in tava (40 x30), se pun ciresele si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA

Frisca se bate.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se omogenizeaza pe abur, se lasa la racorit .

Asamblare:

Se pune blatul cu cirese, frisca batuta iar deasupra se pune glazura .

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Se poate pune si crema la rece din comert in loc de frisca .

2

In loc de glazura facuta , putem cumpara glazura din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese