Prajitura cu cocos si ciocolata

de gugugh in Prajituri, 15 Dec 2010 | 4692 vizualizari

 

M.am inspirat de pe e-culinar, si nu am regretat!
pt toti iubitorii de cocos o reteta excelenta

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 si 1/2 pahar zahar
  • 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 )
  • 3 linguri faina
  • esenta rom
  • 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos)
  • pt glazura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao)
  • putin unt (eu nu am mai pus)
  • esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si ciocolata:

Se unge o tava de 25/30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faia.


Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 1 pahar de zahar pana se albesc. adaugam apoi esenta , cacao si faina cernute si omogenizam apoi se toarna in tava. Albusurile le batem spuma tare adaugam si restul de zahar (1/2 pahar) si cand am obtinut spuma tare adaugam nuca de cocos si amesetcam incet pana la incorporare. Se pune peste compozitia de cacao si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii. Daca se rumeneste deasupra reducem focul sau punem o hartie de copt deasupra.


Lasam la racit pana facem si glazura astfel: punem intr.o craticioara smantana si ciocolata rupta bucati si punem la foc pana se topeste ciocolata nu tb sa fiarba. dam la o parte punem si esenta de rom si turnam peste prajitura racita. dam totul la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

16.12.2010, 15:37

yummmy 5

gugugh 1

16.12.2010, 16:48

multumesc tuturor pt aprecieri, este o prajitura usor de preparat si f buna, mai ales daca iubiti cocosul

adasev12 1

16.12.2010, 22:28

daca e cu cocos, numai buan tre sa fie....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata!

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana