Prajitura cu crema

de gaby_gabytza in Prajituri, 21 Sep 2011 | 4439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 1 ou
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • faina
  • Pentru crema
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema:

Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si intindem foile si le coacem pe fundul tavii.

Crema o pregatim punand laptele la fiert. Intre timp batem ouale cu zaharul. Luam laptele de pe foc si rasturnam compozitia in lapte. Punem laptele iar la foc. Lasam sa fiarba un minut si adaugam plicurile de zahar vanilat, amestecam continuu pana cand se ingroasa si oprim focul. Lasam 1 minut, dupa care adaugam margarina si amestecam bine.

Luam cate o foaie si intindem crema si repetam procedura iar deasupra decoram cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea