Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si intindem foile si le coacem pe fundul tavii.
Crema o pregatim punand laptele la fiert. Intre timp batem ouale cu zaharul. Luam laptele de pe foc si rasturnam compozitia in lapte. Punem laptele iar la foc. Lasam sa fiarba un minut si adaugam plicurile de zahar vanilat, amestecam continuu pana cand se ingroasa si oprim focul. Lasam 1 minut, dupa care adaugam margarina si amestecam bine.
Luam cate o foaie si intindem crema si repetam procedura iar deasupra decoram cu nuca de cocos.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro