Prajitura cu crema de branza si ciocolata

de merisor in Prajituri, 14 Noi 2014 | 6623 vizualizari

 

Este o prajitura care la inceput s-a dorit altfel, dar constatand ca un anumit ingredient pe care trebuia sa-l folosesc, cum ar fi smantana pentru frisca, era expirat, am folosit in locul ei crema de branza.
Cu parere de rau pentru banii pe care i-am dat pe smantana pe care nu am folosit-o in termenul de garantie, am incropit o prajitura delicioasa si destul de simpla, zic eu.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua +4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 500 gr crema de branza(de la Lidl)
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 6 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • sare

Décor:

  • alune de padure, maruntite
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema.

Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare.

Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de zahar incepem sa adaugam si cate putina zeama de lamaie, concomitent cu restul de zahar.

Adaugam unul cate unul galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea.

Eu am folosit o tava de 23/36 cm.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit si preparam siropul.

Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la topirea zaharului, apoi adaugam esenta.

Lasam siropul sa se raceasca.

Pentru crema, punem intr-un vas pe foc, ciocolata rupta bucati si untul  si le lasam pana cand se topesc, amestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului. 

Adaugam apoi galbenusurile, omogenizam bine totul  si ridicam vasul de pe foc.

Il dam la rece.

Mixam crema de branza cu putina sare si zaharul pudra, apoi adaugam treptat ciocolata racita si mixam in continuare pana cand crema devine spumoasa.

Insiropam blatul, intindem crema deasupra si dam tava la rece pana se incheaga bine crema, 2-3 ore cel putin, apoi portionam prajitura si o ornam cu alune maruntite si crema.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de branza si ciocolata-0
Prajitura cu crema de branza si ciocolata-1
Prajitura cu crema de branza si ciocolata-2
Prajitura cu crema de branza si ciocolata-3
Prajitura cu crema de branza si ciocolata-4
Prajitura cu crema de branza si ciocolata-5
Prajitura cu crema de branza si ciocolata-6

COMENTARII (36)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

19.11.2014, 18:58

mihaelar63

mihaelar63 1

24.11.2014, 13:08

Ioi ce buna

ancutsa

ancutsa 1

18.01.2017, 13:25

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!