Prajitura cu crema de branza si ciocolata

de merisor in Prajituri, 14 Noi 2014 | 7164 vizualizari

 

Este o prajitura care la inceput s-a dorit altfel, dar constatand ca un anumit ingredient pe care trebuia sa-l folosesc, cum ar fi smantana pentru frisca, era expirat, am folosit in locul ei crema de branza.
Cu parere de rau pentru banii pe care i-am dat pe smantana pe care nu am folosit-o in termenul de garantie, am incropit o prajitura delicioasa si destul de simpla, zic eu.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua +4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 500 gr crema de branza(de la Lidl)
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 6 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • sare

Décor:

  • alune de padure, maruntite
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema.


Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare.


Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de zahar incepem sa adaugam si cate putina zeama de lamaie, concomitent cu restul de zahar.


Adaugam unul cate unul galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua.


Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea.


Eu am folosit o tava de 23/36 cm.


Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.


Lasam blatul la racit si preparam siropul.


Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la topirea zaharului, apoi adaugam esenta.


Lasam siropul sa se raceasca.


Pentru crema, punem intr-un vas pe foc, ciocolata rupta bucati si untul si le lasam pana cand se topesc, amestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului.


Adaugam apoi galbenusurile, omogenizam bine totul si ridicam vasul de pe foc.


Il dam la rece.


Mixam crema de branza cu putina sare si zaharul pudra, apoi adaugam treptat ciocolata racita si mixam in continuare pana cand crema devine spumoasa.


Insiropam blatul, intindem crema deasupra si dam tava la rece pana se incheaga bine crema, 2-3 ore cel putin, apoi portionam prajitura si o ornam cu alune maruntite si crema.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Aurelia 07_07 1

19.11.2014, 18:58

mihaelar63 1

24.11.2014, 13:08

Ioi ce buna

ancutsa 1

18.01.2017, 13:25

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte