Prajitura cu crema de branza si portocale

de Irina in Prajituri, 21 Iun 2015 | 3425 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata, fara pic de faina in ea, insiropata, aromata, ce sa va mai spun, un deliciu!
Reteta mi-a atras atentia acum ceva vreme, pe cand rasfoiam blogul Laurei Laurentiu, careia ii si multumesc pentru inspiratie. :) Va sugerez sa o incercati si voi, dragilor si va asigur ca nu veti regreta nici o secunda timpul petrecut in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 180 g faina de migdale
  • 4 oua mari
  • 160 g zahar
  • 280 g crema de branza pufoasa Delaco
  • 1 lingura plina cu smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior (crema) de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale:

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru a le adauga la crema) si faina de migdale.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si am adaugat si cantitatea ramasa de zahar, dupa care le-am adaugat usor in compozitie.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil (imbracata in hartie de copt) si am pus tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 50 minute.

Dupa 20 minute am acoperit prajitura cu foaie de copt, pentru a nu se coace prea tare pe deasupra.

Intre timp am pregatit crema de branza: am amestecat branza cu smantana, cu piureul de portocale pastrat, cu zahar pudra si o lingura de lichior de migdale. 

Dupa ce blatul s-a racit am adaugat crema si am pus tava in frigider, pentru a se intari putin crema.

Ideal ar fi sa o lasati cateva ore, dar eu am gustat-o dupa mai putin de o ora. :)

Am decorat prajitura cu fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie si cubulete de coaja de portocala confiata. 

TIPS-URI

1

daca nu aveti faina de migdale, puteti mixa migdale crude la robot, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura