Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

de Zambareata in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 15572 vizualizari

 

Imi era pofta sa prajituresc ceva,si cum capsunile sunt printre preferatele mele m-am gandit sa fac ceva dulceee,initial am vrut sa fac altceva dar finalul a fost altul,de fapt a fost o combinatie intre ce am vrut sa fac si ce a iesit :)) M-am inspirat de pe ici colo cate putin si a iesit ceva...cred eu ca bun si comestibil:))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 80 ml apa calduta
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 ml apa

Crema

  • 250 gr capsuni
  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet gelatina

Sirop

  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml apa

Glazura

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

Ornat

  • 150 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone:

Blatul:Separam albusurile de galbenus.Galbenusurile le mixam cu apa calduta si cu zaharulpana se topeste,faina o amestecam cu cacaua si cu praful de copt si adaugam treptat peste compozitia de galbenus mixand in continuare,separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de galbenus si faina amestecand usor.Impartim compozitia in 2 parti egale si le coacem in cuptor,in tava tapetata cu hartie de copt,pana trece de tesul cu scobitoarea,Cand e gata le scoatem la racit pe un gratar.

Crema:Gelatina o punem la hidratat in apa.Mixam frisca,capsunile le spalam,curatam de codite si le taiem cubulete,mixam cu blenderul si le adaugam peste frisca,omogenizam bine.Mascarponele il mixam cu zaharul vanilat si punem peste compozitia de capsuni si frisca si omogenizam bine.Dupa ce s-a hidratat gelatina o punem intr-o craticioara  deasupara ochiului de la aragaz pana se topeste si o punem peste crema,dam crema la frigider pana se intareste.

Sirop:Zaharul il punem pe foc intr-o craticioara amestecand pana se topeste,punem apa si lasam la foc mic pana se topeste zaharul.

Asamblare:In tava in care am copt blaturile,punem primul blat,insiropam,punem crema,adaugam al doilea blat si insiropam.

Glazura:Topim ciocolata rupta bucatele cu frisca si cu untul la foc mic,omogenizam bine si o punem peste prajitura.Portionam prajitura si punem peste fiecare cate un mot de frisca si capsuni si....gata prajitura :D

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Blatul l-am copt in tava 36/25

2

Daca ,capsunile nu sunt prea dulci puteti adauga o lingura de zahar cand le puneti in blender(eu nu am pus si mi-a iesit crema cam acruta,dar combinatia de blat dulce si crema acruta,e buuunaaa,cui ii place,normal)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu ciocolata si capsuni