Prajitura cu crema de caramel si nuca

de raluka93 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 2741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de caramel si nuca:

Blat


Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la copt pentru 20 de minute.


Crema


Zaharul il caramelizam la foc mic, cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana se topeste untul.Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu.Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam la racit.


Glazura


Ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit.


Asamblare


Taiem blatul in doua, peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata.Lasam la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bianca20 1

24.04.2014, 18:05

Trebuie sa fie foarte buna!

Rocsi 1

24.04.2014, 20:08

raluka93 1

25.04.2014, 17:21

da este :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca