Prajitura cu crema de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Oct 2010 | 15637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 250 faina
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri miere
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • rom
  • 1 plic ciocolata calda
  • 4 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri miere
  • rom
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga mierea, untul topit, iaurtul si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste si trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.


Se taie in doua parti si se insiropeaza foarte putin cu sirop.


Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se pun intr-un vas la bain marie si se amesteca cateva min pana se ingroase.Se lasa la racit. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma,se adauga cacaua, plicul de ciocolata si romul, iar la sfarsit crema de oua racita. Crema se intinde pe blatul insiropat, se acopera cu celalalt blat insiropat si se da la frigider pana se intareste crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

cristinne 1

15.10.2010, 17:03

I love the cocoa hearts!!!!!!

nadina73 1

16.10.2010, 02:20

super prezentarea ca de fiecare data 5f

Alexandra Burz 1

11.09.2013, 08:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post NISTISIMO