Prajitura cu crema de ciocolată

de ionela84 in Prajituri, 10 Apr 2013 | 1121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 praf de sare
  • aprox 500 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g margarina sau unt
  • 50 g cacaua sau 150 g ciocolata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 g zahar (in cazul in care folosim cacaua,la ciocolata doar 75 g)
  • aprox 250 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolată:

FOILE:se bat ouale cu zaharul,zaharul vanilat  si sarea se adauga uleiul si  amoniacul apoi se adauga faina in ploaie.Se va obtine un aluat fraged pe care il lasam la rece aprox 60

Din acest aluat vor iesi 4 foi pe care le coacem aprox 15 min (fiecare)

CREMA:se pune laptele la fiert, dupa ce fierbe se adauga margarina(untul)si se amesteca incet ca acesta sa se topeasca.Se adauga faina in ploaie amestecand energic apoi cacaua si romul iar la sfarsit zaharul(se va obtine o crema destul de consistenta)

Dupa ce foile s-au racit le umplem cu crema calduta si lasam prajitura la rece aprox 3 h.

 

TIPS-URI

1

Increma se pot adauga si alune (nesarate)sau nuci prajite si date pe razatoare

2

Cu cat aluatul sta mai mult la rece cu atat va fi mai fraged si bun

COMENTARII (10)

MonaMimi

MonaMimi 1

10.04.2013, 22:45

diaconta

diaconta 1

11.04.2013, 09:08

buna prajitura

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.04.2013, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!