Prajitura cu crema de ciocolata si biscuiti

de maria_ilie in Dulciuri, 11 Feb 2017 | 459 vizualizari

 

Este o reteta destul de simplu de executat si extrem de delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti (eu am folosit biscuiti Petit Beurre)
  • 100 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 litru de lapte
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata cuvertura
  • 30 gr unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si biscuiti:

Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam compozitia, dupa care treptat, adaugam si restul de lapte.


Turnam compozitia intr-o cratita si o punem pe aragaz la foc mic, amestecand continuu. Cand a dat un clocot, dam la o parte si adaugam untul si ciocolata cuvertura pe care in prealabil am topit-o pe baie de aburi.


Stropim biscuitii cu lapte (sau la alegere suc natural sau altfel de sirop) si ii asezam pe un platou peste care punem un strat de crema, repetam procedura pana cand epuizam biscuitii si crema, avand grija ca ultimul strat, cel de sus, sa fie de crema.


Se da prajitura la rece pret de cateva ore, pentru a avea timp sa se inchege crema si sa se inmoaie biscuitii. Se orneaza si portioneaza prajitura dupa gust.

 

TIPS-URI

1

Pentru stropitul biscuitilor, putem folosi lapte, in acest caz, avem grija sa mai pastram pret de 50-100 ml lapte inainte sau dupa fierbere.

2

Pentru stropitul biscuitilor, putem inlocui laptele cu un suc natural de fructe sau cu un sirop (facut din zahar, apa, esenta de rom sau alte ingrediente).

3

Aceasta prajitura se poate transforma rapid intr-un tort, daca va hotarati sa adaugati o alta crema cu care sa il imbracati, eventual folosind chiar fulgi de ciocolata sau/si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

dantes 1

13.02.2017, 14:17

Simpla si buna!

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:37

MotanLaOale 1

14.02.2017, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bombite betive