Prajitura cu crema de ciocolata si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2012 | 5023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • cacao
  • Pt. crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • gem de afine
  • Pt.insiropat:
  • 4-5 lg zahar
  • 300 ml apa
  • frisca pt. ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si gem de afine:

Blatul: Se separa ouale. Se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, apoi galbenusurile unul cate unul batand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, se mai bate putin, apoi faina si cacaoa in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.


Siropul: Intre timp se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa pe foc pana se dizolva zaharul. Se da la rece.


Crema: Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se topeste ciocolata (a nu lasa sa dea in clocot!). Se da la rece iar apoi se mixeaza bine pana devine o crema pufoasa.


Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Se insiropeaza. Se unge primul blat cu gem de afine peste care se toarna crema de ciocolata. Se aseaza deasupra celalalt blat insiropat si se da putin la rece. Se taie in cubulete potrivite si se pune cate un mot de frisca sau dupa preferinte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:12

ionela2682 1

10.12.2012, 09:55

Zamfira 1

20.12.2012, 21:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Patratele de ciocolata