Prajitura cu mere si nuci

de amalia01 in Prajituri, 7 Sep 2014 | 845 vizualizari

 

Un desert aromat, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • - 500 g faina
  • - 100 g unt gras
  • - 5 linguri smantana
  • -2 oua
  • - un plic praf de copt (7 g)
  • - 5 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • -2 kg mere
  • - zahar dupa gust
  • - scortisoara, dupa gust
  • - 1/2 cana de nuci macinate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci:

a. UMPLUTURA


Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit.


b. ALUATUL


- Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, smantana si praful de copt. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat ce se poate intinde. Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati;


c. MONTARE


- O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii si o asezam cu grija in tava. Presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de mere. Intindem si cea de a doua foaie pe care o taiem fasii si le asezam peste mere. Dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit.


- Cand este coapta o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar praf, apoi o lasam la rece. Cand s-a racit o taiem cubulete si o servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

08.09.2014, 14:47

simona72 1

08.09.2014, 18:37

diaconta 1

08.09.2014, 20:34

Prajitura cu mar nu poate fi decat excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura taraneasca cu mere