Prajitura cu mere si nuci

de amalia01 in Prajituri, 7 Sep 2014 | 2841 vizualizari

 

Un desert aromat, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • - 500 g faina
  • - 100 g unt gras
  • - 5 linguri smantana
  • -2 oua
  • - un plic praf de copt (7 g)
  • - 5 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • -2 kg mere
  • - zahar dupa gust
  • - scortisoara, dupa gust
  • - 1/2 cana de nuci macinate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci:

a. UMPLUTURA

Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit.

b. ALUATUL

- Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat,  ouale, sarea,  smantana si praful de copt. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat ce se poate intinde. Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati;

c. MONTARE

- O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii si o asezam cu grija in tava. Presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de mere. Intindem si cea de a doua foaie pe care o taiem fasii si le asezam peste mere. Dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit.

- Cand este coapta o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar praf, apoi o lasam la rece. Cand s-a racit o taiem cubulete si o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere