Prajitura cu crema de ciocolata si mere

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Oct 2013 | 5192 vizualizari

 

Maine am o aniversare in familie,tatal meu implinste 72 de ani,asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce,nu stiu cat de bine mi-a iesit,dar m-am straduit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 300 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • 130 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 130 g cacao
  • 100 ciocolata cu lapte
  • mere calite
  • Decor
  • inimioare din pasta de zahar
  • ciocolata topita
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si mere:

Blatul:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 35/25) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa blatul la racit,cand s-a racit se taie in doua.


Crema:


Apa cu zaharul,cacaoa si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema mai legata,se lasa 10 min sa se racoreasca si se adauga margarina,se incorporeaza bine,apoi biscuitii sfaramati bine.Se omogenizeaza si se mai lasa la rece.


Asamblare:


Se aseaza prima foaie pe o tava,se toarna din crema inca calduta,sa intre in blat,se da 20 min la frigider,apoi se intinde peste crema merele calite ( un strat nici gros dar nici foarte subtire,fiecare cat crede de cuvinta),apoi se mai intinde un stat de crema( ea este inca calduta si mai moale).Se aseaza peste ,foaia a doua si deasupra se intinde restul de crema si se da la frigider sa se intareasca.Se orneaza in functie de preferine.Eu am folosit niste pasta de zahar si ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

pasta de zahar am achizitionat-o cand am fost in vacanta,este foarte buna,dar nu stiu sa va spun cum este facuta...nu cunosc norvegiana....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

11.10.2013, 07:39

Tiii, ce bunatate i-ai preparat taticutului tau! La multi ani de-acum inainte, sa fie sanatos si voios!

Irina 1

11.10.2013, 08:53

Cleme, minunata prajitura ai facut! Sa-ti traiasca tatal si sa fie sanatos!

Criss 1

11.10.2013, 11:45

Ce frumoasa e prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca