Prajitura cu crema de ciocolata si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 25 Ian 2015 | 9871 vizualizari

 

O prajitura atat de pufoasa si cremoasa..... buna rau!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 8 lg faina alba
  • coaja rasa de portocale
  • 1 lgt esenta de portocale

Pt. crema:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 portocala

Pt. insiropat:

  • 2 portocale
  • 2 lg zahar
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si portocale:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare pana ce acesta se topeste. Se adauga apa, apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare la viteza mica. Se pune coaja rasa de portocale si esenta de portocale iar la final faina amestecata cu cacaua. Se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema: Intr-o cratita se pune ciocolata impreuna cu frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere, se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Se da crema la rece cel putin 2 ore. Se bate cu mixerul pana obtinem o crema densa. Portocala se curata de coaja si se taie in bucatele mici. Se amesteca impreuna cu crema de ciocolata.

Blatul se insiropeaza cu sucul de la cele doua portocale stoarse in care mai adaugam 2 lg de zahar. Deasupra se toarna crema de ciocolata, se niveleaza si se orneaza cu moatze de frisca.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ciocolata amaruie in locul celei cu lapte.

2

Blatul se poate face si fara cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi "Lica"