Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan

de deyutzky in Prajituri, 26 Mai 2013 | 25497 vizualizari

 

sursa de inspiratie este blogul Andreei Dianu (http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/) careia ii multumesc pentru aceasta reteta minunata. Am pregatit-o special pentru aniversarea unei cunostinte care tine aceasta dieta:D...eu n-am gustat din ea, dar sarbatorita a fost incantata!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de lapte 0,1%grasime
  • 100 gr iaurt 0,1%grasime
  • 6-7 linguri indulcitor pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic de budinca de vanilie Dr Oetker
  • 300 ml lapte 0,1%grasime
  • 7 gr gelatina
  • 6 linguri indulcitor pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr Oetker
  • 300 ml lapte 0,1%grasime
  • 7 gr gelatina
  • 6 linguri indulcitor pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 50 ml cafea preparata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 ml apa
  • 4 linguri indulcitor pudra
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata dietetica Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan:

Blatul:


Separam ouale, mixam galbenusurile cu indulcitorul apoi adaugam pe rand iaurtul, laptele si esenta de vanilie.


Taratele de ovaz, daca sunt maruntite deja(iar daca nu le maruntim la robot) le amestecam cu praful de copt si amidonul si apoi le punem peste galbenusurile mixate.


La sfarsit adaugam si albusurile care au fost batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot.


Tapetam o tava cu hartie de copt(22x32) turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor pt aprox 15-20 de minute dupa care taiem blatul in 2 fasii pe latime(eu am taiat blatul dupa latimea tavii checului si mi-a mai ramas din blat, depinde cat de lata e tava checului).


Crema:


Crema se prepara conform instructiunilor de pe pachet.


Se pune laptele la foc mic, iar intr-un bol separat se adauga praful de budinca de vanilie care se amesteca cu indulcitorul, 4-5 linguri de lapte si esenta de vanilie.


Aceasta compozitie se toarna treptat peste laptele de pe foc amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn pana se leaga bine, dupa care se da deoparte.


Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa dupa care se adauga in crema, se amesteca bine pana se incorporeaza in crema si se lasa la racit.


La fel se procedeaza si cu crema de ciocolata.


Sirop:


Amestecam cafeaua, romul, apa si indulcitorul intr-un ibric si se pun la foc mic pt cateva minute.


Asamblare:


Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem primul blat, il insiropam cu siropul preparat cam cat credeti ca este nevoie(nu cred ca va fi nevoie de tot siropul pt ca va iesi prea moale blatul,mie mi-a mai ramas putin sirop), turnam crema de vanilie si il dam la frigider pt 10-15 minute pana ce crema se incheaga foarte putin.


Scoatem tava din frigider, adaugam al 2 blat, il insiropam, adaugam crema de ciocolata si dam tava la frigider pt cateva ore sau pana a2a zi.


Rasturnam apoi prajitura pe un platou si o decoram cu ciocolata topita.


Pofta buna!!


PS: voi reveni si cu sectiunea:D


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kukibella 1

27.08.2013, 07:10

mena29 1

27.08.2013, 14:09

nilgun 1

27.08.2013, 20:29

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

Placinta creata

de Lau 9

pe 07.04 la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

pe 07.04 la 22:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata