Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Iul 2015 | 2018 vizualizari

 

Am profitat de visine la maxim!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • coaja rasa de portocale
  • 7 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. crema:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g visine fara samburi
  • esenta de rom

Pt.ornat:

  • 100 ml frisca
  • sirop de visine

Pt.insiropat:

  • sirop de visine
  • frunze de menta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul, coaja rasa de portocale si gabenusurile amestecand usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza peste blat visinele scurse bine de zeama si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Sucul lasat de visine se pune pe foc sa dea 2-3 clocote, se ia de pe foc, se adauga frunzele de menta si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se scot frunzele de menta si se insiropeaza blatul.

Crema: Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca lichida pe foc sa se incalzeaza pana se topeste toata ciocolata. Se omogenizeaza bine si se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun visinele peste crema de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura.

Dupa ce s-a insiropat blatul, se unge cu toata crema de ciocolata, se niveleaza si se da la rece. 

Se bate frisca bine, se pun 3-4 lg de sirop de visine peste frisca si se omogenizeaza. 

Se portioneaza prajitura si cu ajutorul unui posh se orneaza cu moatze de frisca. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

 

 

TIPS-URI

1

Frisca pentru ornat se poate folosi si ca atare, fara adaos de sirop.

2

Se pune zahar pste visine in functie de cat sunt de acre.

3

Blatul poate fi simplu, fara visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata si visine-0
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-1
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-2
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-3
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-4
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-5
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-6
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-7
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-8
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-9
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-10
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-11
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-12
Prajitura cu crema de ciocolata si visine-13

COMENTARII (22)

dantes

dantes 1

09.07.2015, 08:33

Delicioasa!

anca_rm

anca_rm 1

09.07.2015, 09:42

ce prajitura buna ai facut

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

14.07.2015, 23:01

As manca si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!