Chec cu visine

de anca_rm in Prajituri, 19 Ian 2017 | 1259 vizualizari

 

Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca iese foarte pufos, dar cu o consistenta usor umeda.
Ingredientele sunt masurate cu cana, o cana de 250 ml . Este important ca toate ingredientele sa le masurati cu aceeasi cana.
 
 Ca la bucatarasi acasa 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de faina
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana visine
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens.


Lasam sa se raceasca .


Separam albusurile de galbenusuri


Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.


Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir, siropul de zahar.


Apoi, adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.


Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam ¾ din compozitie. Presaram deasupra stafidele si visinele (eu am folosit visine congelate, dar se pot folosi visine din compot sau proaspete sau orice alt fel de fructe).


In compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao si cu o scobitoare impungem usor.


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Din aceasta compozitie, iese un chec inalt (cam 8 cm inaltime ), intr-o tava de 25 cm lungime.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

katty 1

19.01.2017, 22:16

Delicios!

Bucataras Diana 1

19.01.2017, 22:29

yammy

-Marius- 1

20.01.2017, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate- la masina de paine