Prajitura cu crema de cocos si visine

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iul 2015 | 9915 vizualizari

 

Daca tot mi-au mai ramas niste visine, am zis sa fac si altfel de combinatii si nu am dat gres!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 14 lg zahar
  • 14 lg apa rece
  • 14 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 lg gris
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 cana visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. glazura:

  • 6 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 2-3 lg apa fiarta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cocos si visine:

Pentru inceput se spala si se curata visinele de samburi, se amesteca cu cele 2-3 lg zahar pana se topeste, apoi se pun la scurs de zeama care au lasat-o.

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga apa cate doua linguri o data si se mixeaza usor. Galbenusurile se amesteca bine cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, apoi se pune si faina in 2-3 reprize omogenizand totul cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 170 de grade timp de 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema: Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se toarna grisul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se adauga zaharul si untul, se omogenizeaza si se lasa sa se ingroase crema. Cand este gata se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se unge primul blat cu jumatate din crema, se aseaza deasupra visinele bine scurse apoi restul de crema. Se pune cel de-al doilea blat peste crema intinsa cu grija.

Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si apa fiarta. Se omogenizeaza bine apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede.

Se da la rece prajitura pana in momentul servirii. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

TIPS-URI

1

Se pot folosi visinele fara a fi amestecate cu zahar, crema fiind destul de dulce.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit pentru a se putea taia in doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura magica