Prajitura cu crema de cocos si visine

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iul 2015 | 3598 vizualizari

 

Daca tot mi-au mai ramas niste visine, am zis sa fac si altfel de combinatii si nu am dat gres!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 14 lg zahar
  • 14 lg apa rece
  • 14 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 lg gris
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 cana visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. glazura:

  • 6 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 2-3 lg apa fiarta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cocos si visine:

Pentru inceput se spala si se curata visinele de samburi, se amesteca cu cele 2-3 lg zahar pana se topeste, apoi se pun la scurs de zeama care au lasat-o.


Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga apa cate doua linguri o data si se mixeaza usor. Galbenusurile se amesteca bine cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, apoi se pune si faina in 2-3 reprize omogenizand totul cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 170 de grade timp de 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie in doua pe orizontala.


Crema: Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se toarna grisul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se adauga zaharul si untul, se omogenizeaza si se lasa sa se ingroase crema. Cand este gata se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Se unge primul blat cu jumatate din crema, se aseaza deasupra visinele bine scurse apoi restul de crema. Se pune cel de-al doilea blat peste crema intinsa cu grija.


Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si apa fiarta. Se omogenizeaza bine apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede.


Se da la rece prajitura pana in momentul servirii. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi visinele fara a fi amestecate cu zahar, crema fiind destul de dulce.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit pentru a se putea taia in doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Aletta 1

13.07.2015, 09:50

Andra_Constantinescu 1

13.07.2015, 12:57

Ce bine arata!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:41

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea