Prajitura cu crema de iaurt si piersici

de deyutzky in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 2670 vizualizari

 

Perfecta pentru zilele de vara si nu numai. Este racoroasa, delicioasa, se face foarte usor si nici nu va trebuie prea multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie compot de piersici SunFood (820g)
  • 600 g iaurt cremos (eu am folosit zuzu max cu 10% grasime)
  • aprox. 250 g biscuiti Petit Beurre
  • 7 g gelatina
  • 4-5 linguri zahar pudra sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt si piersici:

Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat ne place de dulce.

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. O lasam la hidratat aprox. 10 minute.

Intr-un ibric punem cateva linguri de compot si punem ibricul pe foc mic pana cand compotul se incalzeste. Dam deoparte si adaugam gelatina, apoi amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Lasam cateva minute la racit, apoi o amestecam cu crema de iaurt si piersici.


Tapetam o tava de chec (tava mea este de 32x10) cu folie alimentara.

In compotul ramas vom inmuia biscuitii.

Turnam in tava 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot, continuam cu restul de crema si inca 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot.


Dam tava la frigider pentru 2-3 ore, apoi rasturnam prajitura pe un platou si o ornam cu felii de piersici.

Pentru a grabi procesul de racire, eu am dat tava la congelator pentru 30 de minute, apoi inca 1 ora la frigider.

Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bunica 1

19.05.2015, 15:08

Ce-mi place!

deyutzky 1

19.05.2015, 18:12

multumesc tuturor

Rocsi 1

19.05.2015, 21:08

Ce bun si racoros!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine