Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

de diaconta in Prajituri, 13 Oct 2013 | 4546 vizualizari

 

Cred că denumirea suna destul de sofisticat,dar e o prăjitura deosebit de bună,blatul sfărâmicios şi crema fină ,acrişoară,aromată cu şampanie ,vanilie şi scorţişoară.Nu arată ea prea bine tăiată pentru că am tăiat-o caldă,nu am avut răbdare să se răcească,mă înebunise mirosul de măr şi scorţişoară din bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de blat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 800 g mere curaţate
  • Sucul de la o lamâie
  • 200 g zahar
  • 150 ml sampanie
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • Stafide+rom
  • Zahar brun
  • Scortisoara
  • Pentru finisat:
  • Un mar
  • O lingura miere de albine
  • Zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie:

Crema am preparat-o cu o zi înainte.


Am avut niste mere destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar.


Merele curatate le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.


Am pus zaharul si sampania si le-am pus sa fiarba pâna s-au înmuiat.


Praful de budinca l-am amestecat cu putina apa rece si l-am pus peste mere.


Am mai lasat pe foc cât sa se îngroase crema,apoi am luat vasul de pe foc.


Am lasat sa se raceasca.


Am pregatit aluatul pentru blat.


De fapt a fost un blat iar deasupra am decupat diferite forme.


Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt,zaharul si untul.


Am pus apoi ouale,vanilia si smântâna.


Am framântat un aluat,nu trebuie sa fie prea tare deoarece este un aluat sfarâmicios.


Am împartit aluatul în doua parti,una mai mare pentru blat si cealalta mai mica pentru formele de pus deasupra.


Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.


Dupa acest timp,am întins o foaie si am pus-o într-o tava de 30x20cm tapetata cu hârtie de copt.


Deasupra ei am pus crema de mere.


Am presarat scortisoara,zahar brun si stafidele scurse, pe care le-am înmuiat cu rom.


Am pus deasupra formele decupate.


Am curatat un mar si l-am taiat felii subtiri.


Feliile de mar le-am dat prin zahar brun si le-am pus deasupra.


Am pus prajitura la cuptor la 190 de grade 40 de minute.


Inainte de a fi gata,am pus miere de albina si zahar brun.


Se taie rece.Eu n-am prea avut rabdare sa astept.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

-Miti- 1

20.12.2013, 23:30

diaconta 1

20.12.2013, 23:41

Krysty

diaconta 1

20.12.2013, 23:41

Grinchu,sa stii ca-i buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Picatura de roua