Prajitura Tavalita

de mimmi in Prajituri, 13 Ian 2013 | 9742 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 200gzahăr
  • 4 oua
  • 1/2 cană de ulei
  • 1 praf sare
  • un plic praf de copt
  • 200 g făină.

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri esenta de rom

Ornament: Cocos

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Adaugam treptat galbenusurile,mixand dupa fiecare,acum adaugam uleiul si mai mixam putin pana se incorporeaza.

Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la foc potrivit pentru cca 30 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa pandispanul la racit,dupa care se taie cuburi,care se dau prin urmatorul sirop: Ingredientele de mai sus ( de la sirop) se topesc pe aragaz adaugandu-se la final romul.


Se dau cuburile prin acest sirop,pana se "imbraca" complet si se tavalesc prin cocos.

In glazura se poate topi si 50 g de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lorra 1

13.01.2013, 18:17

de cand tot zic sa fac si eu bunatatea asta de prajiturica arata tare bine

Rocsi 1

13.01.2013, 18:31

O prajitura tare buna si pufoasa

gaby_gabytza 1

13.01.2013, 19:46

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Blana de urs"