Prajitura Tavalita

de mimmi in Prajituri, 13 Ian 2013 | 9221 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 200gzahăr
  • 4 oua
  • 1/2 cană de ulei
  • 1 praf sare
  • un plic praf de copt
  • 200 g făină.

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri esenta de rom

Ornament: Cocos

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Adaugam treptat galbenusurile,mixand dupa fiecare,acum adaugam uleiul si mai mixam putin pana se incorporeaza.

Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la foc potrivit pentru cca 30 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa pandispanul la racit,dupa care se taie cuburi,care se dau prin urmatorul sirop: Ingredientele de mai sus ( de la sirop) se topesc pe aragaz adaugandu-se la final romul.


Se dau cuburile prin acest sirop,pana se "imbraca" complet si se tavalesc prin cocos.

In glazura se poate topi si 50 g de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lorra 1

13.01.2013, 18:17

de cand tot zic sa fac si eu bunatatea asta de prajiturica arata tare bine

Rocsi 1

13.01.2013, 18:31

O prajitura tare buna si pufoasa

gaby_gabytza 1

13.01.2013, 19:46

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca