Prajitura cu crema de nuca si gris

de Valclaudia in Prajituri, 29 Sep 2014 | 6922 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua de casa
  • 5 linguri de lapte rece
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 linguri karob
  • 1/2 plic praf de copt
  • 260 gr. faina alba proasat cernuta

Crema:

  • 250 gr. nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 gr. unt
  • 120 gr. zahar tos
  • 1 esenta de rom

Sirop:

  • 100 ml lapte+3 linguri miere

Glazura si decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie topita in 3 linguri de lapte
  • 100 gr. ciocolata alba cu alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si gris:

Pentru blat procedam dupa cum urmeaza: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul la temperatura camerei, praful de copt si pudra de roscove (karobul).

Mixam pana obtinem un amestec spumos, adaugam apoi rand pe rand laptele.

Punem peste acest amestec cate putin din amestecul de albusuri cu sare si 2-3 linguri de faina, pana incorporam toate cantitatile, pentru aceasta operatie renuntam la mixer in favoarea unei linguri de lemn.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, coacem blatul la temperatura medie cca 35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit si ne ocupam de crema.

Punem laptele la foc mic cu 120 grame zahar si o esenta de rom.

Cand laptele atinge punctul de fierbere, adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se ingroasa.

Indepartam vasul de pe foc, adaugam nuca macinata si lasam la racorit.

Laptele pentru sirop se amesteca lafoc mic cu mierea, pana se topeste. Se lasa la racorit, apoi scoatem blatul din tava, turnam siropul, asezam iar blatul in tava peste sirop si lasam sa se absoarba in timp.

Peste blat ungem un strat generos de crema de nuca cu gris, iar deasopra ungem cu glazura obtinuta din topirea bucatilor de ciocolata amaruie in 3 linguri de lapte.

Decoram cu bucatele de ciocolata alba cu alune de padure.

Lasam 2-3 ore sa se intareasca bine crema, portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel