Prajitura cu crema de portocale

de Toamna07 in Prajituri, 8 Iul 2013 | 21323 vizualizari

 

O prajitura usoara cu o aroma foarte placuta de la portocala care-i desavarseste crema.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 foi :

  • 8 linguri zahar8 linguri ulei8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare

Crema de portocale:

  • 350 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 250 gr unt gras(82% grasime)
  • 1 portocala mare (spalata cu apa calda si stearsa bine )
  • 4 linguri de amidon sau 6 linguri cu gris
  • 1 ciocolata alba
  • esenta de portocale(optional)

Decor:

  • 1 ciocolata neagra rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Mod de preparare foi:



Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .

Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.


Mod de preparare crema:



Am pus 250 ml lapte cu zaharul si coaja de portocala(decojita cu cutitul de legume in fasii mari si subtiri,fara partea alba) pe foc.Lasam cojile in lapte sa infuzeze pana incepe sa fiarba.

Amidonul l-am dizolvat in laptele ramas(100 ml) pe care l-am adaugat in laptele aromat de pe foc dupa ce am scos cojile.Potrivim focul mic si amestecam foarte bine cu un tel pana devine o crema fina in care adaugam ciocolata bucatele.

Stoarcem portocala si adaugam zeama;mai tinem putin pe foc si apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, punem untul tinut la temperatura camerei,coaja rasa de portocala si esenta de portocale(daca dorim) si frecam bine cu mixerul.

Oricum, crema fina este destul de parfumata de la coaja de portocala infuzata in lapte.

Portionam crema intre foi, plus putina crema cu care ungem ultima foaie.

Acoperim prajitura si o dam la rece pana a doua zi cand va fi frageda si perfecta pentru a fi taiata.

Radem ciocolata neagra pe deasupra.



Este extraordinar de gustoasa si frageda.

Daca dorim sa pregatim crema cu gris in loc de amidon ,procedam in felul urmator:

Fierbem laptele cu zaharul,coaja de portocala,apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pe foc mic pana se ingroasa bine,amestecand continuu sa nu se lipeasca.

Dam la o parte de pe foc,lasam 15 minute sa se racoreasca,apoi adaugam untul taiat cubulete,mixand la viteza mare pana se obtine o crema care si-a dublat volumul.Adaugam aromele si zeama de portocala,mixam si...gata.

Nu se mai adauga ciocolata alba!



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Miti- 1

16.12.2013, 21:10

jolygina 1

16.12.2013, 21:10

mihasara 1

17.12.2013, 10:35

yummy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale