Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 4395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri suc de portocala proaspat
  • 100 gr zahar
  • praf de copt
  • 300 gr faina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 100 ml suc de portocala proaspat
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 2 portocale
  • 450 gr dulceata de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura:

Blat:

Se separa oualele,albusurile se bat batz,se adauga zaharul, sucul de portocala si galbenusurile.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

Se da la cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit si apoi se taie in 3.



Sirop


Apa si zaharul se pune la foc pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si apoi se adauga sucul de portocala.



Crema:

Portocalele se curata de coaja,samburi si pielite..si se face pasta.

Frisca se bate batz cu zaharul si apoi se adauga pasta de portocala.



Asamblarea:

Blat,sirop,crema de portocale,blat,sirop,dulceata de zmeura,blat sirop si restul de crema de portocale...

E o prajitura parfumata ,fina si delicioasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Michelle 1

06.12.2011, 21:43

adela_64 1

09.05.2014, 07:59

O prajitura minunata, am facut-o si eu, dar am pus gem de caise facut de mine!

-Licurici- 1

15.07.2015, 10:34

super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale