Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 6940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri suc de portocala proaspat
  • 100 gr zahar
  • praf de copt
  • 300 gr faina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 100 ml suc de portocala proaspat
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 2 portocale
  • 450 gr dulceata de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura:

Blat:
Se separa oualele,albusurile se bat batz,se adauga zaharul, sucul de portocala si galbenusurile.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.
Se da la cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit si apoi se taie in 3.

Sirop

Apa si zaharul se pune la foc pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si apoi se adauga sucul de portocala.

Crema:
Portocalele se curata de coaja,samburi si pielite..si se face pasta.
Frisca se bate batz cu zaharul si apoi se adauga pasta de portocala.

Asamblarea:
Blat,sirop,crema de portocale,blat,sirop,dulceata de zmeura,blat sirop si restul de crema de portocale...
E o prajitura parfumata ,fina si delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Michelle 1

06.12.2011, 21:43

adela_64 1

09.05.2014, 07:59

O prajitura minunata, am facut-o si eu, dar am pus gem de caise facut de mine!

-Licurici- 1

15.07.2015, 10:34

super buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale