Rulada cu crema de lamaie si zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2013 | 7183 vizualizari

 

Un desert minunat, care se termina...intr-o singura zi :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua medii( separate)
  • 3 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema de lamaie:

  • 3 galbenusuri( ramase de la blat) + 2 oua
  • 2 albusuri de ou
  • 250 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la 3 lamai
  • 2 linguri faina
  • zmeura proaspata( dupa dorinta)( 2 cani)
  • zahar pudra vanilat pentru decor( 1 cana si jumatate)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie si zmeura:

Punem toate albusurile intr-un vas si le vom mixa bine ca la o bezea.

Galbenusurile le vom amesteca cu praful de sare si apoi cu zaharul pana le vom deschide la culoare. La galbenusuri punem si coaja de lamaie apoi zeama si faina cate putin amestecand bine.

Adaugam un sfert din bezeaua de albus, amestecam pana se omogenizeaza si restul de bezea il vom incorpora prin invaluire.

Tapetam tava mare de cuptor cu foaie de copt, turnam compozitia si o nivelam cu o spatula. Coacem 15  sau 17 minute.

Scoatem cu tot cu foaia de copt blatul ruladei pe un prosop de bucatarie ud cu apa rece si bine stors, apioi lasam la racit.

Intre timp preparam crema:

Combinam intr-un vas ouale si albusurile si mixam bine.

Intr-un vas pe foc punem zeama de lamaie, vanilia si zaharul amestecand bine. Adaugam si faina si dam in clocot. Turnam ouale batute si mixam pe foc nu mai mult de doua minute continuu( in acest timp fierbe). Dam deoparte si o racim.

Turnam crema si o nivelam uniform pe blat, punem si zmeura si apoi rulam rulada.

O dam la rece cateva ore.( ar fi bine peste noapte daca aveti cum)

Glazura de zmeura se face simplu. Punem o canita de zmeura la blender si o facem suc.

Intr-un vas punem o ceasca de zahar pudra si incepem sa turnam sucul de zmeura amestecand tot timpul. Ii dam consistenta dorita.

Cand scoatem rulada o pudram cu zahar si deasupra turnam glazura de zmeura.

E delicioasa!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada “Padurea Neagra”