Prajitura cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Aug 2013 | 12009 vizualizari

 

Stiu ca e foarte cald afara, dar blaturile acestea de padispan se fac mai repede decat ne asteptam! Nuca, stafide, rom, vanilie toate intr-o prajitura de week-end rapida si delicioasa!:)

 

INGREDIENTE

  • Blat de vanilie:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blat cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 cutiuta mica de frisca lichida (200 ml)
  • 1 plic crema rapida cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte
  • 4 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • In plus:
  • nuca macinata
  • stafide
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.


Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.


Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.


Amestecam usor cu o spatula.


Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.


Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.


Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.


Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.


Amestecam usor cu o spatula.


Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.


Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.


Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.


Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.


Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.


Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.


Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.


Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.


Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.


Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.


Dam prajitura la frigider peste noapte.


A doua zi taiem si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem orna prajitura cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

babi5 1

21.08.2013, 12:27

Angelina_Elena 1

21.08.2013, 17:39

Dya, Babi

simonacallas 1

15.03.2014, 07:23

Foarte buna prajitura si frumos prezentata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise