Prajitura cu crema de vanilie si nuci

de Larisel in Prajituri, 18 Noi 2013 | 2922 vizualizari

 

Viata la camin...e plina de pofte, holul in fiecare zi miroase a diferite preparate, uneori a gogosi, a clatite, a vanilie. Nu e usor sa rezisti poftelor iar daca nu vrei sa ajungi sa bati in usa pentru a cere o bucatica de dulce, te apuci sa-ti faci singur.

Blatul prajiturii este unul usor de facut si cu ingrediente comune, dar iese foarte bine, mare si pufos, plus ca iese foarte mare!! Ca sa va dati seama...tava mea este rotunda si are un diamentru de 33 de cm, iar dupa coacere prajitura e inalta cam de 6-7 cm.

Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • jumatate de cana de lapte
  • jumatate de cana de ulei
  • o lingura bicarbonat de sodiu sau un plic de praf de copt
  • 3 cani de faina

Pentru crema de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • jumatate de pachet de margarina Rama
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si nuci:

Imi place ca atunci cand incep sa pregatesc ceva sa am toate alimentele gata de utilizare.


deci initial am spart nucile, le-am curatat si le-am sfarmat. Am topit cateva linguri de zahar iar cand s-a caramelizat am pus nucile, dupa ce s-a racit, le-am pisat dar nu prea marunt.


Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si batem spuma, iar peste galbenusuri zaharul si uleiul. Dupa punem treptat din spuma peste amestecul de galbenusuri, amestecand prin rasturnare. Adaugam si faina in care am pus bicarbonat sau praf de copt.


Asezam in tava tapetata cu faina si dam la cuportul care a fost incalzit inainte.


Pentru crema incepem prin a incalzi laptele. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se adauga faina si se amesteca bine sa nu fie cocoloase. Dupa se pune laptele si se fierbe amestecand intruna pentru a nu se prinde. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa la racit.


Peste blat se rastoarna crema racita si nuca pisata.



A iesit foarte buna si mare sa ajunga la toata lumea! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In compozitia blatului se poate adauga gem de caise, de prune, de gutui, de mar.

2

Retea sau mai exact blatul poate fi facut si de post, eliminam ouale, inlocuim laptele cu apa calduta.

3

Eu nu am avut dar pentru o aroma mai buna se pune esenta de vanilie.

4

Am mai facut o data, insa inainte de a pune crema am pus si un strat de dulceata de zmeura de la bunica. A iesit la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

19.11.2013, 17:54

Larisel 1

20.11.2013, 22:11

Va multumeeesc, ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie