Placinta cu dovleac si cu nuca

de Rahela Velicu in Prajituri, 16 Oct 2016 | 1517 vizualizari

 

Eu personal ador mirosul placintei de dovleac cu scortisoara: un amestec minunat de arome. Am facut-o in forma unor mici strudele, asa cum o facea bunica mea, si reteta este tot a bunicii: simpla si foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de untura
  • 100 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • 1 galbenus+ 2 linguri de lapte
  • dovleac
  • 200 g zahar
  • nuca maruntita
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac si cu nuca:

Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita.


Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca rezultata este foarte unturoasa. Se imparte coca in 2 parti egale.


Presaram faina pe blatul de lucru si intindem prima foaie cat de mult putem, sa nu ramana prea groasa.


Punem peste foaia intinsa dovleac si o rulam.


Taiem din rulada astfel formata portii de placinta de marimea dorita, pe care le crestam deasupra ca si pe strudele. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul diluat cu 2 linguri de lapte, iar deasupra adaugam cate putina untura. La fel procedam si cu a doua foaie.


Dam la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.


Deasupra presaram putin zahar sau zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Deasupra puteti presara zahar pudra.

2

Puteti taia placinta oricum va doriti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac si cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

16.10.2016, 20:55

diaconta 1

16.10.2016, 22:15

Vin si eu la o placinta

Rahela Velicu 1

16.10.2016, 23:04

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac