Prajitura cu crema de vanilie si nuci

de Larisel in Prajituri, 18 Noi 2013 | 4958 vizualizari

 

Viata la camin...e plina de pofte, holul in fiecare zi miroase a diferite preparate, uneori a gogosi, a clatite, a vanilie. Nu e usor sa rezisti poftelor iar daca nu vrei sa ajungi sa bati in usa pentru a cere o bucatica de dulce, te apuci sa-ti faci singur.

Blatul prajiturii este unul usor de facut si cu ingrediente comune, dar iese foarte bine, mare si pufos, plus ca iese foarte mare!! Ca sa va dati seama...tava mea este rotunda si are un diamentru de 33 de cm, iar dupa coacere prajitura e inalta cam de 6-7 cm.

Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • jumatate de cana de lapte
  • jumatate de cana de ulei
  • o lingura bicarbonat de sodiu sau un plic de praf de copt
  • 3 cani de faina

Pentru crema de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • jumatate de pachet de margarina Rama
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si nuci:

Imi place ca atunci cand incep sa pregatesc ceva sa am toate alimentele gata de utilizare.

deci initial am spart nucile, le-am curatat si le-am sfarmat. Am topit cateva linguri de zahar iar cand s-a caramelizat am pus nucile, dupa ce s-a racit, le-am pisat dar nu prea marunt.

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si batem spuma, iar peste galbenusuri zaharul si uleiul. Dupa punem treptat din spuma peste amestecul de galbenusuri, amestecand prin rasturnare. Adaugam si faina in care am pus bicarbonat sau praf de copt.

Asezam in tava tapetata cu faina si dam la cuportul care a fost incalzit inainte. 

Pentru crema incepem prin a incalzi laptele. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se adauga faina si se amesteca bine sa nu fie cocoloase. Dupa se pune laptele si se fierbe amestecand intruna pentru a nu se prinde. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Peste blat se rastoarna crema racita si nuca pisata.

 

A iesit foarte buna si mare sa ajunga la toata lumea! Pofta buna!

TIPS-URI

1

In compozitia blatului se poate adauga gem de caise, de prune, de gutui, de mar.

2

Retea sau mai exact blatul poate fi facut si de post, eliminam ouale, inlocuim laptele cu apa calduta.

3

Eu nu am avut dar pentru o aroma mai buna se pune esenta de vanilie.

4

Am mai facut o data, insa inainte de a pune crema am pus si un strat de dulceata de zmeura de la bunica. A iesit la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

ieri la 21:22

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat din albusuri