Prajitura cu crema de visine

de _Alina_ in Prajituri, 7 Oct 2014 | 1635 vizualizari

 

Dulce-acrisor si ceva fermecator. Nuuu, n-am creat fetitele Powerpuff (desenele animate preferate ale fiicei mele), ci o praji simpla si buna.. :))) Ce-i drept acum nu mai gasiti visine proaspete, insa puteti folosi visine congelate. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 160 g zahar
  • 30 g ulei
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • Crema
  • 275 g visine (fara samburi)
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana lichida 30%grasime
  • 5 g gelatina
  • 25 ml apa
  • 20 g iaurt
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida 30%grasime
  • Pentru insiropat:
  • 3 lg sirop concentrat de visine amestecat cu 5 linguri de apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de visine:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.


4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (100 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.


5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.


6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.


8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.


Crema:


1. Pune visinele impreuna cu 80g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10 minute, depinde de aragaz;). Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece sa grabesti procesul de racire.


2. Hidrateaza gelatina in apa si dizolv-o pe baie de aburi.


3. Mixeaza smantana lichida rece cu 20g zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga visinele scazute, iaurtul si gelatina dizolvata si mixeaza pana la incorporarea totala a acestora.


Glazura: Pune ciocolata rupta in bucati/taiata impreuna cu 100g smantana lichida intr-o cratita cu fund dublu, la foc mic, invarte pana cand se topeste ciocolata. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Gasesti imagini AICI.


Asamblare: Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, pune crema si acopera cu cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Glazureaza prajitura si introdu-o la frigider pentru 2-3 ore (o sa vedeti la sectiune ca noi n-am avut atata rabdare :). S-aveti pofta!


Nota: - uleiul l-am notat cu grame si nu mililitri, deoarece l-am cantarit.


- poti folosi fructe congelate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Criss 1

08.10.2014, 09:17

mihaelar63 1

09.10.2014, 09:50

Un tor super , marca Alina

Ade200 1

09.10.2014, 20:36

Bun de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine