Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 29 Mai 2017 | 484 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Stratul de budinca:

  • 1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri zahar

Stratul de fructe:

  • 500 gr capsuni proaspete

Stratul incolor:

  • 2 plicuri gelatina incolora pentru deserturi
  • 400 ml apa plata
  • 3 stropi esenta de zmeura
  • 4 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni:

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.


Bate spuma albusurile cu praful de sare.


Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.


Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in amestecul de galbenusuri si zahar, usor, sa nu iasa aerul din spuma batuta.


Unge tava cu ulei, presara putina faina si toarna amestecul obtinut, apoi da tava la copt pentru 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Intre timp, curata capsunile de codite si spala-le.


Scoate blatul din cuptor, apoi din tava pe un platou.


Pune 400 ml lapte la foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.


Dilueaza pudra din plicul de budinca in 50 ml lapte, apoi toarna amestecul obtinut in laptele care clocoteste pe foc.


Amesteca sa se ingroase, apoi toarna budinca obtinuta peste blatul rece.


Asaza un strat de capsuni peste cel de budinca, apoi prepara stratul incolor de gelatina repetand pasii de la budinca, inlocuind insa laptele cu apa si budinca cu gelatina. Pentru aroma, eu am pus trei picaturi de esenta de zmeura.


Acopera cu acest strat tarta, lasa la racorit si da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

anca_rm 1

29.05.2017, 11:33

simplu si foarte gustos

Gherca Daniela 1

29.05.2017, 19:13

Rocsi 1

29.05.2017, 20:31

Mmmm, nu se refuza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura eclair