Prajitura cu mere

de Aletta in Prajituri, 4 Ian 2017 | 1590 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • o lingurita otet
  • 1 ou
  • 100 ml lapte sau smantana
  • 2 linguri cu varf untura pentru prajituri

In plus:

  • 1 kg mere
  • un praf de scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se spala bine apoi se dau pe razatoarea mare, se adauga cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilinat si scortisoara. Se lasa deoparte.


Pe o planseta, se pune faina, zaharul,untura, bicarbonatul stins cu otet, oul, praful de sare si se framanta un aluat care se imparte in doua bucati egale.


Se intinde o foaie care se intinde intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu unt si faina.


Se pun merele si cealalta foaie de aluat.


Se inteapa cu furculita si se baga la cuptor la 180 de grade C, cca. 1 ora sau pana s-a rumenit frumos deasupra.


Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

este ideal ca prajitura sa fie perfect racita inainte de a o felia

2

se poate adauga mai mult zahar in compozitia de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 00:53

mirela0911 1

05.01.2017, 09:06

Delicioasă!

Aletta 1

05.01.2017, 10:51

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana