Prajitura cu mere

de Aletta in Prajituri, 4 Ian 2017 | 1772 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • o lingurita otet
  • 1 ou
  • 100 ml lapte sau smantana
  • 2 linguri cu varf untura pentru prajituri

In plus:

  • 1 kg mere
  • un praf de scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se spala bine apoi se dau pe razatoarea mare, se adauga cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilinat si scortisoara. Se lasa deoparte.

Pe o planseta, se pune faina, zaharul,untura, bicarbonatul stins cu otet, oul, praful de sare si se framanta un aluat care se imparte in doua bucati egale.

Se intinde o foaie care se intinde intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu unt si faina.

Se pun merele si cealalta foaie de aluat.

Se inteapa cu furculita si se baga la cuptor la 180 de grade C, cca. 1 ora sau pana s-a rumenit frumos deasupra.

Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

este ideal ca prajitura sa fie perfect racita inainte de a o felia

2

se poate adauga mai mult zahar in compozitia de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 00:53

mirela0911 1

05.01.2017, 09:06

Delicioasă!

Aletta 1

05.01.2017, 10:51

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam de biscuiţi cu ciocolată

ieri la 21:58

Varză a la Cluj pregătită la Slow Cooker

ieri la 21:03

Placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

prajitura furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere