Prăjitură cu griş

de Crista_Luca in Prajituri, 12 Dec 2010 | 9426 vizualizari

 

aveam chef să pap ceva dulce ...şi pentru că mi-a fost lene să merg la cumpărături .... am făcut cu ce aveam prin casă....şi a ieşit foarte bun!
o prăjitură foarte bună şi foarte uşor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiţi cu vanilie
  • 200 gr unt
  • griş
  • lapte
  • 1 budincă vanilie
  • zahăr vanilat, zahăr
  • esenţă vanilie
  • esenţă migdale
  • un ou
  • un plic gelatină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu griş:

Se zdrobesc buiscuiţii cu robotul de bucătărie, şi se amestecă cu untul topit, şi esenţa de vanilie,până ce devine o pastă. SE ia o tavă cu marginile detaşabile şi se pune pasta, aşezată pe toată suprafaţa,apăsând cu mâinile. Se pune la frigider.

Se pune gelatina în 100 ml apă rece şi se pune pe foc amestecând încet până se dizolvă având grijă să nu fiarbă, pt că se distrug proprietăţile ei!

Se prepară grişul , se adaugă zahăr,esenţa de migdale şi se lasă puţin la răcit.

Albuşul se bate spumă şi se pune în griş. Se amestecă uşor de jos în sus,  după care se pune uniform peste biscuiţi. Se pune tava înapoi în frigider.

Se prepară budincă conform instrucţiunilor de pe pachet,se adaugă restul de gelatină, se lasă puţin la răcit după care se pune peste griş.

Se pune din nou la frigider şi se serveştedupă minim 2 ore!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu griş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 22:24

cat de bine arata.................

Crista_Luca 1

16.12.2010, 09:25

mersi ruxy!

Crista_Luca 1

16.12.2010, 09:25

medi .. şi cât e de gustoasă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Keksuri(biscuiţi)