Prajitura cu crema mascarpone si zmeura

de mirela0911 in Prajituri, 26 Iun 2015 | 1710 vizualizari

 

Am vrut o prajitura cu blat nu foarte inalt si cu crema multa. Am combinat pentru crema branza mascarpone si sos de zmeura. Asa de pufoasa si aromata, se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 4 lg ulei
  • 6 lg faina alba
  • 2 lg cacao

Pt.crema:

  • 250 g branza mascarpone
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml frisca
  • 250 g zmeura
  • 2 lg zahar
  • 1/2 plic gelatina

Pt.ornat:

  • zmeura
  • sos de zmeura
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si zmeura:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna in fir subtire peste albusuri omogenizand. Se adauga coaja de lamaie iar la final se pune in doua reprize faina amestecata cu cacaua. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pt. aproximativ 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.


Crema: Zmeura se pune intr-o craticioara cu cele 2 lg de zahar si 1 lg de apa. Se da la foc mic sa fiarba pentru 5 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc. Se da printr-o strecuratoare deasa pentru a obtine sosul si a indeparta semintele. (Zmeura care am folosit-o eu e din aceea mai marunta si cu samburi multi).


Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa apoi se pune pe foc mic pana se topeste. Se amesteca cu sosul de zmeura. Se lasa deoparte.


In vasul mixerului se pune branza mascarpone, cele doua lg de zahar pudra vanilat si frisca lichida. Se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa si nu foarte tare. Se toarna sosul de zmeura peste crema de mascarpone si se omogenizeaza. Din sos pastram cca 50 ml pentru ornat.


Se aseaza blatul pe o tava si se unge cu toata crema de mascarpone. Se portioneaza in bucati egale si se aseaza cate o zmeura pe fiecare bucatica. Se toarna deasupra in fir subtire sosul de zmeura. Se da la frigider pentru cca o ora apoi se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in crema si bucati de zmeura.

2

Se poate stropi deasupra cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:02

nici nu imi place

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:22

vaaaii, ce bunatate ne-ai adus!

mirela0911 1

29.06.2015, 08:30

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!