Prăjitură cu dovleac

de elucubratiiculinare in Prajituri, 18 Oct 2013 | 2516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac ras
  • 3 linguri zahăr
  • 3 ouă,
  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță praf ghimbir
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu dovleac:

Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure. Se lasă la răcit. Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir. După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare. Turnăm laptele călduț și amestecăm bine. Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare. Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.


Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nilgun 1

18.10.2013, 19:38

yummyyyy eu maine fac o tarta cu dovleac

babi5 1

18.10.2013, 19:59

;-bd

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu dovleac