Prăjitură cu dovleac

de elucubratiiculinare in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac ras
  • 3 linguri zahăr
  • 3 ouă,
  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță praf ghimbir
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu dovleac:

Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure. Se lasă la răcit. Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir. După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare. Turnăm laptele călduț și amestecăm bine. Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare. Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf