Gogosi cu iaurt

de Dana_Retetegg in Prajituri, 26 Noi 2010 | 14397 vizualizari

 

Aveam pofta de gogosi de cateva zile insa nu prea am avut timp sa ma ocup de ele. Astazi insa am sunat-o pe mama iubitului meu si i-am cerut reteta de gogosi cu iaurt, care stiu ca ies intotdeauna delicioase si aromate. Si am trecut la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 1 pahar cu apa
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt simplu
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei (pentru compozitia de gogosi 3 linguri, pentru prajit folosim in functie de marimea vasului in care prajim gogosile)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie.



Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie.



Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora.



Cand aluatul si-a dublat volumul am format gogosile. Am facut unele mari si unele mici. Pe cele mici le-am facut dintr-o foaie de aluat intinsa pe o planseta (le-am taiat cu un pahar). Pentru gogosile mari nu am mai intins aluatul l-am modelat pur si simplu in maini. Am facut si o gogoasa impletita. :)



Am prajit gogosile pe ambele parti in ulei.



Nu le-am pudrat cu zahar pentru ca noi le-am servit cu dulceata de cirese.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

silvi0ara 1

29.11.2010, 21:01

Cum de am scapat eu minunile astea.Bune,bune.

Panacris 1

25.02.2012, 21:03

Daniela, multumesc de reteta! Deja e la favorite reteta!
Am "executat" gogosile cu iaurt, au iesit delicioase si moi, ca niciodata!

Dana_Retetegg 1

26.02.2012, 13:52

Ma bucur foarte mult ca ti-au placut!
Este reteta soacrei mele, singura care mi-a iesit si mie asa de bine pana acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza