Prajitura cu dovleac

de RuxyRux in Prajituri, 23 Oct 2013 | 22390 vizualizari

 

Este o prajitura de sezon cu coca razuita( un crumble cu iaurt i-as spune, ca sa aveti idee de textura) si dovleac placintar delicios...se face destul de usor si are un gust minunat! O recomand cu mare drag si sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr unt( 80%)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 100 gr unt
  • 1 dovleac mare pentru placinta( razuit)
  • 1 cana mare de zahar
  • vanilie
  • scortisoara

zahar pudra pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Aluatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele( maxim 3 minute), va rezulta o bila de coca pe care o vom imparti in doua bucati.

Infoliem bucatile de coca si le punem la congelator pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Aluatul va trebui sa fie ferm pentru a putea fi razuit.

Dovleacul il vom prepara cu ceva timp inainte. Il vom razui pe razatoarea mare si-l vom inmuia in untul topit, la foc mic pentru zece minute, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Apoi va trebui sa il scurgem foarte bine intr-o sita, de zeama pe care o va lasa. Il lasam sa se raceasca complet.

Tapetam o tava  cu unt si faina ( clasic) si dam pe razatoarea prima bila de aluat. Nu o scoatem de la congelator pe cea de a doua pana nu terminam cu dovleacul.

Punem dovleacul deasupra si dam a doua bila de  aluat pe razatoare.

Coacem prajitura pentru aproximativ 45- 50 de minute la 180 de grade( in functie de cuptor).

O lasam putin la racit si o portionam. Pudram cu zahar cand este racita. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac Dukan