Prajitura cu dovleac

de Rux in Prajituri, 23 Oct 2013 | 16002 vizualizari

 

Este o prajitura de sezon cu coca razuita( un crumble cu iaurt i-as spune, ca sa aveti idee de textura) si dovleac placintar delicios...se face destul de usor si are un gust minunat! O recomand cu mare drag si sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr unt( 80%)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 100 gr unt
  • 1 dovleac mare pentru placinta( razuit)
  • 1 cana mare de zahar
  • vanilie
  • scortisoara

zahar pudra pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Aluatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele( maxim 3 minute), va rezulta o bila de coca pe care o vom imparti in doua bucati.

Infoliem bucatile de coca si le punem la congelator pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Aluatul va trebui sa fie ferm pentru a putea fi razuit.

Dovleacul il vom prepara cu ceva timp inainte. Il vom razui pe razatoarea mare si-l vom inmuia in untul topit, la foc mic pentru zece minute, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Apoi va trebui sa il scurgem foarte bine intr-o sita, de zeama pe care o va lasa. Il lasam sa se raceasca complet.

Tapetam o tava  cu unt si faina ( clasic) si dam pe razatoarea prima bila de aluat. Nu o scoatem de la congelator pe cea de a doua pana nu terminam cu dovleacul.

Punem dovleacul deasupra si dam a doua bila de  aluat pe razatoare.

Coacem prajitura pentru aproximativ 45- 50 de minute la 180 de grade( in functie de cuptor).

O lasam putin la racit si o portionam. Pudram cu zahar cand este racita. E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac-0
Prajitura cu dovleac-1
Prajitura cu dovleac-2
Prajitura cu dovleac-3
Prajitura cu dovleac-4
Prajitura cu dovleac-5
Prajitura cu dovleac-6
Prajitura cu dovleac-7

COMENTARII (55)

Rux

Rux 1

24.10.2013, 22:39

tanyapatap

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:19

Ador,,,o bunatate

Rux

Rux 1

02.05.2014, 21:27

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!