Prajitura cu dovleac

de RuxyRux in Prajituri, 23 Oct 2013 | 16350 vizualizari

 

Este o prajitura de sezon cu coca razuita( un crumble cu iaurt i-as spune, ca sa aveti idee de textura) si dovleac placintar delicios...se face destul de usor si are un gust minunat! O recomand cu mare drag si sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr unt( 80%)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 100 gr unt
  • 1 dovleac mare pentru placinta( razuit)
  • 1 cana mare de zahar
  • vanilie
  • scortisoara

zahar pudra pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Aluatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele( maxim 3 minute), va rezulta o bila de coca pe care o vom imparti in doua bucati.


Infoliem bucatile de coca si le punem la congelator pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Aluatul va trebui sa fie ferm pentru a putea fi razuit.


Dovleacul il vom prepara cu ceva timp inainte. Il vom razui pe razatoarea mare si-l vom inmuia in untul topit, la foc mic pentru zece minute, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Apoi va trebui sa il scurgem foarte bine intr-o sita, de zeama pe care o va lasa. Il lasam sa se raceasca complet.


Tapetam o tava cu unt si faina ( clasic) si dam pe razatoarea prima bila de aluat. Nu o scoatem de la congelator pe cea de a doua pana nu terminam cu dovleacul.


Punem dovleacul deasupra si dam a doua bila de aluat pe razatoare.


Coacem prajitura pentru aproximativ 45- 50 de minute la 180 de grade( in functie de cuptor).


O lasam putin la racit si o portionam. Pudram cu zahar cand este racita. E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

RuxyRux 1

24.10.2013, 22:39

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:19

Ador,,,o bunatate

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:27

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac din foietaj de casa