Prajitura "turnata" cu mere

de Ina in Prajituri, 28 Aug 2010 | 10120 vizualizari

 

Inspirata tot de blogul Laurei Sava ... E adevarat ca la ea totul arata mult mai bine :)) :)) :-P http://savalaura.blogspot.com/2010/08/prajitura-turnata-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:  
  • 2 oua intregi
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  •  Ingrediente crema:
  • 6 - 7 mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • 100 g alune macinate.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "turnata" cu mere:

Frecam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan.


Curatam merele, le dam pe razatoarea de feliat si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Oprim focul, adaugam scortisoara si alunele , apoi lasam sa se raceasca.


Ungem tava cu unt si presaram faina. Turnam jumatate din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mediu. Scoatem tava, punem mere calite, presaram scortisoara daca mai e cazul, apoi adaugam restul de aluat peste mere. Dam iar la cuptor pentru cca. 40 minute, apoi racim complet prajitura, o pudram cu zahar si o taiem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "turnata" cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

12.09.2010, 17:45

bai, mie imi era dor de tine, nu de camara. prajitura era doar un pretext

Ina 1

12.09.2010, 18:01

feliciatimisoara 1

11.10.2013, 05:00

nota 10 ,asa o fac si eu ,si se poate inlocui cu oricare fruct dorim. foarte buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie